STEAK HOUSE COFFEE BAR (CZASOWO ZAMKNIĘTA)

RESTAURACJA STEAK HOUSE COFFEE BAR obsługuje wyłącznie osoby wypoczywające w Pałacu Pacółtowo. Filozofią Steak House'u w Pałacu Pacółtowo jest kultywowanie idei Slow Food, szacunek do tradycji, kultury i dziedzictwa. Restauracja jest nie czynna!

daj się zaczarować lokalnym smakom warmii i mazur

Pragniemy, aby dania serwowane w naszej restauracji były nie tylko ucztą, ale również doświadczaniem wartości, którym hołdujemy. Tworząc posiłki stawiamy przede wszystkim na autentyczność i prostotę smaku i formy. Kulinarna przygoda w Pałacu Pacółtowo jest jednym ze sposobów poznawania lokalnej tradycji i spuścizny kulturowej.

Slow Food to dla nas nie tylko świeże, lokalne składniki, ale również etyczne, uczciwe traktowanie pracowników, sprawiedliwe relacje z rolnikami oraz humanitarne traktowanie zwierząt. Slow Food to zdrowa, smaczna żywność bez konserwantów, ”chemii” i nawozów sztucznych - żywność, która buduje wspólnotę i ma potencjał do inspirowania zmian społecznych na szeroką skalę.

Wspólne posiłki

Pielęgnujemy kulturę celebrowania posiłków, wspólnego spędzania czasu i radości towarzyszącej spożywaniu starannie przygotowywanych dań.

Akademia Steka

Ahhh, te steki…
Uczta dla zmysłów – smaku, powonienia - i prawdziwa sztuka celebrowania posiłku.Zapraszamy na warsztaty przygotowania i smażenia steków, poprowadzone przez naszego Szefa Kuchni. Rare, medium i well done już nie będą dla Państwa tajemnicą.

Szef Kuchni Pałacu Pacółtowo zaprasza na Menu Degustacyjne

Nietypowe życzenia

Respektujemy i szanujemy Państwa diety - jesteśmy otwarci na nietypowe życzenie i wymagania. Z przyjemnością stworzymy dla Państwa danie, którego nie ma aktualnie w naszym menu.

zobacz galerię

zobacz galerię

zobacz galerię

zobacz galerię

produkty od najlepszych producentów

Większość używanych przez nas produktów i składników pochodzi z małych, ekologicznych gospodarstw. Owoce, warzywa, miody i inne produkty dostarczane są przez lokalnych wytwórców.  

Wołowina znamienitych ras Charolaise i Limousine, pochodzi z naszej własnej ekologicznej hodowli - prowadzonej na łąkach, na których nie stosuje się nawozów sztucznych. Dzięki temu mięso jest wyjątkowo delikatne, zdrowe i bardzo smaczne.

ekologiczne produkty to zdrowie i smak

Do przygotowywania posiłków wykorzystujemy miody wileńskie, sery owcze z Rancho Frontiera i krowie z Wizajn, konfitury z owoców z własnych sadów. Serwowane wina tworzone są przez butikowe winnice, z lokalnych odmian winogron, ręcznie zbieranych, niefiltrowane.

zobacz galerię

zobacz galerię

zobacz galerię

zobacz galerię

TA STRONA UŻYWA COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

zadzwoń
mapa
rezerwuj